GGzE.

GGzE.

Over het project

GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen) richt zich al sinds 1918 op de zorg voor mensen met bijzondere psychiatrische problemen in de regio zuidoost-Brabant. Op Landgoed De Grote Beek (hoofdlocatie) was behoefte aan een nieuwe bewegwijzeringssystematiek en bebording. Margot van Bergen (hoofd afdeling Communicatie GGzE) vertelt over de samenwerking met ons: “Bij de selectie vaan de nieuwe bewegwijzering hadden we een aantal voorwaarden, het moest onder meer passen bij de uitstraling van het landgoed waar GGzE gevestigd is.

Daarnaast is het belangrijk dat de bewegwijzering past bij onze visie op het vlak van mensgerichte zorg. GGzE is namelijk de eerste GGZ instelling in Nederland die haar zorg vormgeeft op basis van Planetree. Plantree is een denkwijze die helpt de best mogelijke mensgerichte zorg te leveren. De integrale aanpak van de geleverde zorg, de omgeving waarin de zorg wordt verleend en de vitaliteit van de organisatie versterken elkaar. Daarom gaat in onze beleving bewegwijzering verder dan het zomaar plaatsen van een aantal borden, samenhang en structuur zijn cruciaal.”

Patrick Riem (projectmanager GSS): “Op basis van de wensen van Margot heeft onze ontwerpafdeling een vertaling gemaakt van de wensen van GGzE. Daarbij hebben materialisering en uitstraling bijzondere aandacht gekregen. Het systeem betsaat uit Azobé houten palen en aluminium panelen waarop duidelijk herkenbare teksten en iconen zichtbaar zijn”.

Over de samenwerking zegt Margot verder: “In de beginfase hebben de duidelijke planningen en overzichten voor veel helderheid gezorgd. Het contact met Groeneveld is prettig, ze hebben ons veel werk uit handen genomen. Met Patrick is het snel en makkelijk schakelen, hij snapt wat we bedoelen als we bijvoorbeeld “blauw” zeggen, hij komt dan met de kleur blauw die wij voor ogen hadden. Groeneveld is voor ons echt een partnert op het gebied van bewegwijzering.”

Eindhoven

Producten & diensten

Programma van Eisen
Grafisch ontwerp
Industrieel ontwerp
Produceren, leveren en monteren

Bewegwijzering

Landmark
Locatieaanduidingen
Informatieaanduidingen
Plattegronden

Bekijk ook onze andere projecten.