Overheid.

Bewegwijzering bij de overheid

Groeneveld Sign Systems heeft voor meerdere overheidsgebouwen de bewegwijzering aangebracht. Het  Provinciehuis Flevoland in Lelystad is hier een voorbeeld van.

Druk bezet gebouw

De overheid heeft veel werknemers. Daarom zijn overheidsgebouwen vaak druk bezette gebouwen. Niet alleen medewerkers maar ook bezoekers en leveranciers komen en gaan. Het is daarom in ieders belang dat er een duidelijke bewegwijzering aanwezig is. Voor receptiemedewerkers is het wenselijk om met hun kerntaken bezig te zijn in plaats van mensen de weg te wijzen. Wij zorgen voor een duidelijke weergave van het pand door middel van een plattegrond. Vergaderzalen, afdelingen, trappen en liften zijn helder aangeven met borden of pictogrammen. Niet alleen in het gebouw zorgen wij voor bewegwijzering maar ook daar buiten. Parkeerplaatsen, fietsenstallingen, ingangen en bijvoorbeeld de verzamelplaats bij een evacuatie. Alles is goed doordacht en met als doel iedereen op een effectieve en efficiënte manier op de juiste plek te krijgen.

Vanuit de bezoeker

Wij redeneren vanuit de bezoeker. Deze persoon kent het gebouw niet en kijkt heel anders dan de werknemers die er dagelijks komen. Een werknemer ziet hoogstwaarschijnlijk de bewegwijzering niet omdat hij of zij de weg kent. Daarentegen ziet de bezoeker de borden wel en heeft diegene niks aan te veel informatie. Hier is ‘less is more’ van toepassing. Wij zorgen ervoor dat alleen relevante minimale informatie op de bewegwijzering staat om bij een bepaalde plek te komen. Vervolgens wordt vanuit deze plek weer verder verwezen. Zo krijgt een bezoeker geen ‘overload’ aan informatie. Op deze manier zijn mensen niet lang op zoek naar de juiste plek in uw gebouw en zijn zij op tijd bij hun afspraak.

Veiligheid

Veiligheid is bij overheidsgebouwen ook aan de orde van de dag. Hierin kan bewegwijzering ook een grote rol spelen. Veiligheidsbewegwijzering zorgt ervoor dat op cruciale momenten geen misverstanden kunnen ontstaan. Een evacuatieplan, vluchtroutes en duidelijke pictogrammen zorgen ervoor dat er geen twijfel ontstaat waar men heen moet.

Wij hebben moderne oplossingen en in samenspraak met u kan dit in de stijl van het pand verwerkt worden.

Contact

Heeft u behoefte aan een kritische en professionele blik op de bewegwijzering binnen en buiten uw pand? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Provinciehuis Flevoland | Groeneveld Sign Systems

Provinciehuis Flevoland, Lelystad

Meer informatie? Neem contact met ons op.