Ziekenhuizen.

Bewegwijzering in ziekenhuizen

Groeneveld Sign Systems heeft voor meerdere ziekenhuizen de bewegwijzering aangebracht. Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, Groene Hart ziekenhuis in Gouda en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn hier voorbeelden van.

Bij al onze projecten staat één doel centraal en dat is dat iedereen eenvoudig, comfortabel, snel en zelfstandig de juiste bestemming binnen het ziekenhuis moet kunnen vinden. Dit is voor zowel de patiënten en bezoekers als voor doctoren van cruciaal belang.

CMC gevel | Groeneveld Sign Systems

Curaçao Medical Center

RDG verwijsbord | Groeneveld Sign Systems

Reinier de Graaf Gasthuis

Groene Hart Ziekenhuis | Groeneveld Sign Systems

Groene Hart Ziekenhuis

ZGV verwijsbord | Groeneveld Sign Systems

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Efficiency

Ook in ziekenhuizen geldt ‘tijd is geld’. Daarom is het van belang dat patiënten zo snel mogelijk van de ingang van het ziekenhuis op de juiste afdeling en bij de juiste arts terecht komen. Zo zorgen wij er gezamenlijk voor dat patiënten op tijd aan komen en vervolgens ook op tijd geholpen kunnen worden. Het scheelt daarnaast ook belasting van de centrale receptie als patiënten en bezoekers eenvoudig op een overzichtelijk bord de weg kunnen vinden naar de plek van bestemming.

Het niet kunnen vinden van de weg in een ziekenhuis is één van de meest voorkomende klachten. Daarom is het van belang goed in kaart te brengen welke type gebruikers, bestemmingen en bewegingen er in een ziekenhuis zijn. Goede bewegwijzering zorgt dus voor gerustgestelde patiënten, blije bezoekers en personeel wat zich kan bezighouden met hun kerntaken.

Less is more

Zoals voor alle bedrijven geldt, heeft ook een ziekenhuis maar één kans om een eerste indruk te maken. In de praktijk blijkt dat, indien de bewegwijzering duidelijk is in een ziekenhuis, mensen dit als prettig ervaren. Over het algemeen ervaren patiënten in meer of mindere mate stress. In een stress situatie lees je niet meer optimaal. Dit is de reden dat wij niet té veel informatie op de borden plaatsen. Precies genoeg informatie om op de juiste en/of volgende plek aan te komen om daarna weer de weg te kunnen vervolgen en op de juiste plek te belanden. Less is more is in deze situatie van toepassing.

Contact

Heeft u de indruk dat de bewegwijzering in uw ziekenhuis duidelijker kan? Wij adviseren u graag hierover. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Meer informatie? Neem contact met ons op.