Onderwijs.

Bewegwijzering in het onderwijs (scholen)

Groeneveld Sign Systems heeft voor meerdere onderwijsinstellingen de bewegwijzering aangebracht. Merlet College in Cuijk, TU Delft in Delft, Universiteit Leiden in Leiden en Universiteit Utrecht in Utrecht zijn hier duidelijke voorbeelden van. Met duidelijke bewegwijzering in scholen zorgen wij er gezamenlijk voor dat studenten op de juiste locatie komen en tijdig hun lessen kunnen volgen.

Veilig leer- en werkklimaat

Een onderwijsinstelling moet een prettige en veilige leeromgeving zijn. Of het nu gaat om een basisschool, middelbare school of universiteit. Een veilig leer- en werkklimaat is erg belangrijk. Overzichtelijk bewegwijzering kan hieraan een bijdrage leveren. Voor zowel leerlingen en leerkrachten maar ook voor ouders en leveranciers moet de bewegwijzering duidelijk zijn. Universiteiten hebben te maken met internationale studenten. Groeneveld Sign Systems brengt alle mogelijke gebruikers van de bewegwijzering in kaart en zorgt er vervolgens voor dat iedereen snel en efficiënt van A naar B kan komen.  Het doel is om de bewegwijzering aanwezig te laten zijn als iemand er naar op zoek is. Op het moment dat iemand het niet nodig heeft, valt het niet op.

Veiligheid

Als studenten de weg makkelijk kunnen vinden zijn de smoesjes over te laat komen niet meer van toepassing. Hierdoor kan iedere leerkracht op tijd zijn les starten. Naast tijdig met lessen starten is bewegwijzering in scholen ook belangrijk voor de veiligheid. Dagelijks heeft uw onderwijsinstelling te maken met heel veel leerlingen. Indien er gevaar dreigt is dit een hele klus om er georganiseerd voor te zorgen dat iedereen veilig buiten op de juiste plek terecht komt. De juiste signing kan hier absoluut een goede bijdrage aan leveren.

Toegankelijkheid

Een school heeft over het algemeen de wens om toegankelijk te zijn voor alle leerlingen. Op scholen die gespecialiseerd zijn in bijzonder onderwijs zijn de behoeften aan bewegwijzering anders dan op reguliere scholen. Om ervoor te zorgen dat voor iedere leerling de weg te vinden is binnen de school (ook voor kinderen met een fysieke beperking) zorgen wij ervoor dat we grondig onderzoek doen voordat wij starten met een plan voor de bewegwijzering. Aanduidingen met kleuren, foto’s en teksten zijn een belangrijk aspect. Markeringen op de vloer (in kleur of structuur) werkt ook positief voor veel kinderen. Overzichtelijke visuele en fysieke structuur binnen een schoolgebouw is van groot belang.

Vrijblijvend advies

Bent u directeur van een onderwijsinstelling en kunt u hulp gebruiken bij de inrichting van de bewegwijzering binnen en buiten het gebouw? Neem contact met ons op en wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend advies.

Merlet College, Cuijk

TU Delft, Delft

Universiteit Leiden, Leiden

Universiteit Utrecht, Utrecht

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Neem contact op